*

Hülkenberg: ‘Ricciardo kan Renault informatie van Red Bull geven’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 januari 2019 10:45

Hülkenberg: ‘Ricciardo kan Renault informatie van Red Bull geven’
Sutton Images

Renault-coureur Nico Hülkenberg hoopt dat zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo de Franse equipe verder vooruit kan helpen met informatie en ideeën van zijn vorige werkgever Red Bull.

Hülkenberg heeft het daarbij niet over de geheimen van Red Bulls ontwerpgenie Adrian Newey, benadrukt Hülkenberg tegenover Auto, Motor und Sport: “Want wij coureurs zijn uiteraard geen aerodynamica-experts. Het is niet zo dat Daniel ons kan zeggen: maak dat barge board maar zo! Zo werkt het niet.”

Wat Ricciardo wel kan doen, zegt Hülkenberg, is Renault uitleggen ‘wat Red Bull met de setup doet, of wat voor systemen ze op de auto hebben’. “Hij heeft zeker nog interessante informatie voor ons over hoe Red Bull bepaalde zaken doet.”

Voor Renault is het volgens Hülkenberg duidelijk dat het ‘naar voren moet’ in 2019. “In de races komen we tussen de twee en drie seconden te kort op de topteams. We moeten op z’n minst proberen dat te halveren.”

Lees ook: Hülkenberg: ‘Renault moet 2019-regels gebruiken om noodzakelijke stap te zetten’

Geduld is echter een schone zaak, weet Hülkenberg, met Renault aan de vooravond van het vierde seizoen sinds haar comeback als fabrieksteam. Het is daarmee volgens hem halverwege het traject dat het richting de top heeft uitgestippeld. “Het heeft bij Mercedes, Ferrari en Red Bull ook lang geduurd. Die tijd moet men ons ook gunnen.”

“In de Formule 1 is het gewoon niet meer zo dat je zomaar even instapt en iedereen wegblaast. Je moet eerst het juiste personeel vinden. Het kost allemaal tijd.”

Lees ook: Renault-topman Abiteboul: ‘Willen in 2019 niet meer op een ronde gezet worden’