Nico Hülkenberg doet volgend jaar met Porsche mee aan de 24 Uur van Le Mans. Hij combineert de langeafstandsrace met zijn Formule 1-seizoen voor Force India.

Hülkenberg wordt een van de coureurs van de derde auto die Porsche volgend jaar toevoegt aan het Le Mans-programma. De Duitser zal ook de WEC-race op Spa rijden ter voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans. 

“Porsche en Le Mans, die combinatie spreekt iedere coureur aan”, verklaart Hülkenberg zijn beslissing. “Ik ben al lang fan van Porsche en heb hun terugkeer in de LMP1-klasse met veel belangstelling gevolgd. Het heeft mijn verlangen aangewakkerd om met die auto op Le Mans te rijden.”

“Ik ben heel blij dat de Formule 1-kalender het toestaat om mee te doen en ben Force India ook dankbaar dat ze me toestemming geven”, vervolgt Hülkenberg. “Nu is het aan mij om optimaal te presteren in beide klasses.”

Waar het vroeger gebruikelijk was dat Formule 1-coureurs actief waren in Le Mans, komt het de laatste jaren nauwelijks voor. Sebastien Bourdais was in 2009 de laatste coureur die zowel Le Mans (voor Peugeot) reed als in de Formule 1 (bij Toro Rosso). 

Het is nog niet bekend wie de teamgenoten worden van Hülkenberg. Voor de andere fabrieks-Porsches zijn Mark Webber, Timo Bernhard, Brendon Hartley, Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb reeds vastgelegd.