Sauber heeft officieel naar buiten gebracht dat de Duitser Nico Hülkenberg volgend jaar voor de Zwitserse renstal rijdt.

De hardnekkige geruchten over een overstap van Nico Hülkenberg naar Sauber zijn waarheid geworden. De 25-jarige Duitser verlaat aan het eind van dit seizoen zijn huidige werknemer Force India.

Nico Hülkenberg is vanzelfsprekend verheugd over de overeenkomst en kijkt uit naar de nieuwe uitdagingen die hem te wachten staan: “Sauber is een hoogaangeschreven team en bovendien erg sterk. In het verleden heeft Sauber al aangetoond dat het met jonge coureurs fraaie prestaties kan leveren. Ik zou mezelf graag bij dat rijtje coureurs voegen.”

“Tot het moment dat ik mezelf Sauber-coureur mag noemen, zal ik me echter volledig blijven focussen op mijn werk bij Force India”, gaat Hülkenberg verder. “Ik ben het team erg dankbaar dat ze mij dit jaar de kans hebben gegeven terug te keren in de Formule 1 als racecoureur.”

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn geeft aan dat het team zijn oog al een tijdje op Hülkenberg had laten vallen. “We houden hem al een tijdje in de gaten. Zijn prestaties zijn altijd zeer overtuigend geweest. Dat was in de GP2 al zo en dat is niet veranderd sinds hij in de Formule 1 rijdt. Zijn poleposition tijdens de Braziliaanse Grand Prix van 2010 toont aan dat hij iemand is die zijn kansen grijpt als die zich voordoen. Ik ben er van overtuigd dat er een vruchtbare samenwerking zal ontstaan en dat Nico prima in ons team past.”