Nico Hülkenberg imponeerde vandaag in de Ardennen. Net als teamgenoot Paul di Resta reed hij al snel in de GP vooraan. Verschil met de Schot is dat Hülkenberg daar ook daadwerkelijk eindigde. De vierde plaats is zijn beste resultaat tot nu toe in de F1.

En daarom was de Force India-coureur natuurlijk erg blij na afloop. “Ik ben enorm gelukkig met dit resultaat. Mijn beste F1-resultaat”, aldus de Duitser. “Hier heeft het hele team hard voor gewerkt en ik wil de jongens dus enorm bedanken omdat alles perfect liep vandaag. Het was een rommelige start, maar ik kon gelukkig alles ontwijken.”

“Ik dacht lang dat een podiumplaats mogelijk was. Het was echter een zware race. Ik had te gekke gevechten met Räikkönen en Schumacher en reed constant op de limiet. Het was voor ons duidelijk dat we twee keer moesten stoppen om de strategie te laten werken. Ik heb nu een grote glimlach op mijn gezicht. Dit is het resultaat dat we nodig hadden voor het kampioenschap.”

Di Resta hield een puntje over aan zijn race. “Dit was een lastige race, vooral omdat mijn KERS het vlak voor de start begaf”, aldus de Schot. “Dat had een grote impact op mijn prestaties en de topsnelheid. Ik kon niet aanvallen en verdedigen. Erg jammer, want na de start reed ik vierde. Dat konden we niet veiligstellen. Ik bleef vechten en heb mijn best gedaan om dat puntje te pakken. Er was echter veel meer mogelijk vandaag.”