Nico Hülkenberg noemt het goed dat Renault sinds de komst van Carlos Sainz over twee aan elkaar gewaagde coureurs beschikt, maar ontkent dat hij het rustiger aan deed toen Jolyon Palmer nog zijn teamgenoot was.

Hülkenberg was afgelopen jaar in elke kwalificatie sneller dan Palmer. Na de Grand Prix van Japan werd Palmer bedankt voor bewezen diensten en kwam Carlos Sainz over van Toro Rosso. Die bleek direct een stuk geduchtere concurrent voor Hülkenberg, maar volgens de Duitser is dat alleen maar goed voor Renault.

“We stuwen elkaar omhoog”, zegt Hülkenberg tegen Autosport. “Dat komt het team ten goede. Hij geeft ook goede feedback. In de Formule 1 is het belangrijk om twee coureurs te hebben die het team vooruit helpen.”

Toch gelooft Hülkenberg niet dat hij zelf harder had gereden als hij aan het begin van het seizoen een andere teamgenoot had gehad. “Het zou onprofessioneel zijn geweest als ik het rustig aan had gedaan, omdat mijn plek veilig was”, stelt hij. “Zelfs met een snellere teamgenoot denk ik niet mijn rondetijden beter waren geweest. Zo werkt het niet, daar ben ik van overtuigd.”