In zijn derde seizoen als F1-coureur is Nico Hülkenberg klaar om zijn nieuwe team, Sauber, te leiden. Tegen Formula1.com zegt hij dat het hem zelfs extra motivatie geeft.

“Ik ben er klaar voor”, zegt de Duitser. “Het motiveert me om als ervaren coureur naast een rookie (Esteban Gutiérrez, red.) het team leiden. Extra druk voel ik er niet door. Om eerlijk te zijn zal die rol niet veel verschillen met wat ik afgelopen seizoen bij Force India deed”, bagatelliseert Hülkenberg.

De 25-jarige Hülkenberg zegt dat de overstap van het Britse Force India naar het Zwitserse Sauber enige aanpassing kost. “Maar lang zal dat niet duren. Daar is in de Formule 1 geen tijd meer voor. Ik hoop meteen zo te presteren zoals ik in 2012 ben geëindigd”, zegt Hülkenberg.

Over het afgelopen seizoen is hij tevreden. Hülkenberg: “De start van het seizoen was wat moeizaam, omdat ik er weer in moest komen na een jaar geen races te hebben gereden. Naarmate het seizoen vorderde, werd zowel het team als ik steeds beter. Uiteindelijk wisten we het seizoen mooi te beëindigen.”

Hülkenberg scoorde afgelopen seizoen 63 punten, met als beste prestatie een vierde plek in België. In Brazilië reed hij lang op kop, maar viel hij na een aanvaring met Lewis Hamilton terug tot de vijfde plaats. Teamgenoot Paul di Resta kwam tot 46 punten.