Nico Hülkenberg zegt dat hij niet het gevoel heeft dat hij uit de Formule 1 vertrekt. De Duitse Renault-coureur zegt klaar te staan mocht er alsnog een mogelijkheid komen en is zelf ‘relaxed’ over deze situatie: ”Ik wil dit seizoen gewoon zo goed mogelijk afsluiten en dan neem ik wat tijd voor mezelf.”

Nico Hülkenberg moet bij Renault plaatsmaken voor de terugkerende Esteban Ocon. De Duitser heeft nog steeds geen contract voor 2020 en de grid voor volgend seizoen is al voor het grootste deel bekend: alleen Williams heeft nog één stoeltje te vergeven. Deze lijkt echter gereserveerd te zijn voor F2-coureur Nicholas Latifi. Daarmee lijken de opties voor Hülkenberg in de Formule 1 verkeken, mede omdat hij zelf al aangaf geen interesse te hebben in een terugkeer naar Williams, waar hij in 2010 zijn debuut maakte. Desondanks voelt het voor de Duitser niet alsof het al zijn tijd is om afscheid te nemen van de Formule 1.

”Voor de duidelijkheid: het voelt niet alsof ik ga stoppen”, zegt Hülkenberg tegen Racefans.net. ”Ik stop niet als racecoureur. Het voelt niet alsof ik uit de Formule 1 vertrek. Ik sta misschien niet op de grid, maar als er een mogelijkheid is, ben ik er klaar voor”, aldus de Renault-coureur.

Parttime in IndyCar
Een mogelijkheid voor Hülkenberg is een stoeltje in de IndyCar. ”Dat denk ik wel, ja. Om eerlijk te zijn is mijn gemoedstoestand op dit moment zeer ontspannen. Ik wil dit seizoen gewoon zo goed mogelijk afsluiten en daarna wil ik een beetje tijd voor mezelf nemen. Dan kijk ik wel wat ik wil doen en wat interessant lijkt. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik het moet overhaasten, dus ik ben er behoorlijk relaxed over”, aldus de Duitser.

Hülkenberg zou de IndyCar alleen overwegen als een ‘parttime’ baantje, omdat hij geen interesse heeft in de ovals, waarvan er vijf staan op de kalender voor 2020. ”Ik ben daar geen fan van. Het doet niets met me en het lijkt me gewoon niet iets voor mij. Ik zou het dus beperken tot de stratencircuits”, aldus Hülkenberg. Een overstap naar de DTM sluit Hülkenberg uit, al waren er geruchten dat hij dat toch zou doen. ”Volgens mij heeft iemand met te veel vrije tijd dat gewoon verzonnen. Het heeft geen enkele fundering”, zegt de Duitser stellig.

Foto: Motorsport Images