Fernando Alonso is vanaf nu de ‘grootste vijand’ van Stoffel Vandoorne. Dat meent de Belgische oud-Formule 1-coureur Jacky Ickx.

Ickx bedoelt dat niet kwaad, zo benadrukt hij ten overstaan van de Belgische krant Le Soir: “Maar de Formule 1 is een jungle en de enige wet die daar geldt, is dat je je teamgenoot verslaat.”

“Laat ik je dus één ding meegeven”, spreekt Ickx zijn landgenoot Vandoorne direct toe. “Alonso is je grootste vijand en je moet maar één doel hebben: sneller zijn dan hij is.”

Alonso en Vandoorne zelf hebben eerder deze maand juist laten optekenen dat ze het belangrijk vinden om zo goed mogelijk samen te werken om hun team McLaren zo snel mogelijk vooruit te brengen.

Alonso gaf echter ook te verstaan dat hij ‘niet bang’ is voor zijn nieuwe teamgenoot, terwijl Vandoorne liet weten dat het heel goed voor hem is als hij het goed doet in duel met zo’n grote coureur als Alonso.

Ickx
Jacky Ickx (71) kwam in de Formule 1 tot 114 Grands Prix en acht overwinningen voor teams als Ferrari en Lotus. De coureur uit Brussel wist verder maar liefst zes keer de 24 Uur van Le Mans te winnen.