De introductie in 2014 van elektrische motoren, die de Formule 1-bolides in de pitstraat moeten gebruiken, is met drie jaar uitgesteld. Volgens Mercedes, Renault en Ferrari gaat het anders te veel geld kosten.

De elektrische pitstraatmotor is onderdeel van een campagne van de FIA om de F1 milieuvriendelijker en een voorportaal van de straatwagenindustrie te maken. Volgens Autosport is de introductie van het motortje nu met in ieder geval drie jaar uitgesteld.

Dit is op verzoek van Mercedes, Renault en Ferrari, drie van de vier motorleveranciers, gebeurd. Volgens de drie liggen de kosten van een elektrisch motortje dat puur in de pitstraat wordt gebruikt te hoog en is het bovendien onveilig. Mensen horen de auto’s immers niet meer aan komen rijden.

Helemaal goedgekeurd is de uitstel nog niet. “Ik ben er mee akkoord gegaan om de introductie uit te stellen maar de World Motor Sport Council moet nog groen licht geven”, zegt FIA-president Jean Todt tegen Autosport. “Als het goed is wordt de komst met een jaar of drie verlengd.”