*

Jacques Villeneuve richt zijn pijlen op talentenprogramma Ferrari

Sjaak Willems

Sjaak Willems

14 januari 2021 07:55

Jacques Villeneuve richt zijn pijlen op talentenprogramma Ferrari

Met F2-kanjers als Callum Illot, Robert Shwartzman en natuurlijk kampioen Mick Schumacher kan de Ferrari Driver Academy op veel lof rekenen. Maar schijnt bedriegt, vindt voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve. “Die coureurs zouden zonder de FDA ook zijn waar ze nu zijn.” 

Van de alumni heeft alleen Charles Leclerc echt wat aan het programma gehad, stelt Villeneuve in zijn column voor Sky TV Italia. “Behalve Charles Leclerc hadden alle talenten van de FDA genoeg geld om het zelf te redden, alleen Charles had moeite met de financiering. Maar die anderen zullen op een gegeven moment ook de volgende stap moeten zetten, maar zij zouden ook zonder Ferrari zijn waar ze nu zijn.”

Schumacher maakt sinds 2019 deel uit van de Ferrari Driver Academy.

Toch kijkt Villeneuve wel vol bewondering naar de ontwikkeling van Mick Schumacher. Al vreest hij de druk, ook gezien de ingewikkelde situatie rond de gezondheid van zijn vader. “Met zo’n beroemde achternaam ervaart hij al jaren druk, dat is wel anders ten opzichte van zijn generatiegenoten. Die naam helpt en opent deuren die voor anderen dicht blijven. Al komen daar wel hoge verwachtingen bij en druk. Men zal resultaten willen zien, de media zullen wellicht vragen stellen over zijn vader.”

Lees ook: Jock Clear gaat naast Leclerc ook Mick Schumacher bijstaan als driver coach

“Die zullen lastig te beantwoorden zijn, bijvoorbeeld: ‘Wie wil je bedanken?’ na een goede race. Journalisten willen dan graag horen dat je je vader bedankt, dat is moeilijk voor Mick. Hij heeft het de afgelopen twee jaar goed gedaan maar dit is de Formule 1, je begint weer op nul en je zult je moeten bewijzen.”