Als de Formule 1 naar Zandvoort komt, wordt Jan Lammers sportief directeur van de Grand Prix van Nederland. Dat heeft het circuit van Zandvoort bekendgemaakt.

Oud-Formule 1-coureur Lammers is geboren en getogen in Zandvoort en stond zelf twee keer aan de start van de Grand Prix op het circuit in de duinen – in 1979 en 1982. Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort, zegt vereerd te zijn dat Lammers de rol op zich wil nemen. “We zijn ervan overtuigd dat hij vanuit zijn kennis en ervaring een grote bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van de Grand Prix in Zandvoort.”

Lees ook: F1 zet Nederlandse GP voor 2020 op kalender: Zandvoort of Assen

Lammers zal, zo wordt in het persbericht aangegeven, ook als woordvoerder optreden namens de initiatiefnemers rondom wat de organisatie zelf de ‘Dutch Grand Prix Zandvoort’ noemt.

De aankondiging van Lammers als sportief directeur van de beoogde Grand Prix op Zandvoort volgt daags na de bekendmaking dat het circuit niet op financiële steun van de overheid hoeft te rekenen voor het organiseren van de race. Wel wil de staat facilitaire steun bieden. Behalve Zandvoort is ook Assen nog in de race voor de Nederlandse Grand Prix.

Lees ook: Assen: ‘Wij zijn gewoon kandidaat voor de GP van Nederland’

Jan Lammers is 8 maart één van de sprekers tijdens het FORMULE 1 Event in het Louwman Museum. Het gaat dan uiteraard over de Nederlandse Grand Prix, maar je kunt ook meepraten over welke coureur de beste kansen heeft voor 2019, of Max Verstappen meedoet om de titel, en nog veel meer. Tickets koop je hier!

8 maart Formule 1 event Mis het niet