Zelfs bij Mercedes gaat er nog eens wel iets stuk, maar ondanks een motorprobleem was Nico Rosberg weer de meest productieve coureur vandaag. Sauber-coureur Felipe Nasr was echter de snelste van de dag, voor de fabrieks-Ferrari van Kimi Räikkönen.

Ondanks een natte baan is het een druk begin van de derde testdag. Met uitzondering van Lotus rukken alle teams al vroeg uit , op intermediates, voor de eerste checks. 

Daniel Ricciardo hervat de test voor Red Bull, dat inmiddels weer over een nieuwe voorvleugel beschikt. Daniil Kvyat had het enige exemplaar gisteren beschadigd en moest de rest van de dag met een gehavende neus rondrijden. Al snel blijkt dat niet alleen de voorvleugel, maar ook de motor aan vervanging toe is, waardoor Ricciardo pas ‘s middags echt op gang komt.

McLaren en met name Honda menen een doorbraak te hebben bereikt en dat vertaalt zich in meer actie op de baan. Voor het eerst kan het team volledge ronden op volle snelheid rijden, en zelfs meer dan een handvol in totaal. Na een voortvarende ochtend gaat het toch weer mis voor McLaren. De koeling laat het afweten en de motor moet uit de auto worden gehaald ter inspectie. Fernando Alonso kan ‘s middags derhalve niets anders doen dan toekijken.

Felipe Massa maakt zijn eerste meters in de Williams FW37, nadat Valtteri Bottas de eerste helft van de wintertest in Jerez voor zijn rekening heeft genomen. Net als Ricciardo kent Massa echter een rustige ochtend. Dat geldt ook voor Pastor Maldonado, wiens Lotus wordt geplaagd door telemetrieproblemen.

De eerste rode vlag van de dag wordt veroorzaakt door Felipe Nasr, die in zijn Sauber van de baan is gegleden. Nasrs Sauber keert snel terug naar de pits en daar blijkt de schade alles mee te vallen. Na een korte poetsbeurt kan de Braziliaan weer verder op de inmiddels droge baan en hij slaagt er zelfs in de snelste tijd van Nico Rosberg af te pakken.

Rosberg moet later zijn Mercedes langs de baan parkeren door een motorprobleem, maar ook dat euvel kan snel verholpen worden. De Duitser duikt direct bijna een seconde onder de tijd van Nasr. Die geeft zich niet zomaar gewonnen en herovert de koppositie, terwijl ook Ferrari-coureur Kimi Räikkönen op gang komt. 

Ook aan het eind van de dag is het weer druk op de baan, met op een gegeven moment zelfs zeven auto’s tegelijk op het circuit, maar grote veranderingen in de rangorde heeft dat niet tot gevolg. In de laatste minuut zorgt Pastor Maldonado nog voor een rode vlag door stil te vallen. Het positieve nieuws voor de Venezolaan is dat hij in de slotfase van de testdag wel de snelste man op de baan was. 

 

Positie Coureur Team Rondetijd Ronden
1 Felipe Nasr Sauber 1:21.545  108
2 Kimi Räikkönen Ferrari  1:21.750  92
3 Nico Rosberg Mercedes  1:21.982   151
4 Felipe Massa  Williams  1:22.276   71
5 Pastor Maldonado Lotus  1:22.713   96
6 Carlos Sainz Jr.  Toro Rosso  1:23.187   136
7 Daniel Ricciardo  Red Bull  1:23.901   48
8 Fernando Alonso McLaren  1:35.553  32