Red Bull Racing houdt het voor gezien in Jerez. Het team pakt zijn spullen in en gaat terug naar de fabriek.

Daniel Ricciardo reed vanmorgen zeven rondjes, waarvan de snelste meer dan tien seconden langzamer was dan de snelste tijd van Fernando Alonso. Voortdurende problemen met oververhitting van de energieopslag zorgen ervoor dat de RB10 deze week niet meer dan 21 ronden heeft kunnen rijden.

“We stoppen met de test in Jerez”, verklaart Red Bull Racing rond het middaguur vanuit Jerez. “We richten ons nu op Bahrein.” De problemen van Red Bull komen niet alleen voor rekening van Renault, zo blijkt uit de verklaring van het team. “We hebben zeven ronden gereden en elke keer als Daniel weer naar binnen kwam hebben we een probleem opgelost met de motorsystemen”, zegt engineer Andy Damerum.  “We hebben ook gewerkt aan de problemen die onze eigen verantwoordelijkheid zijn en samen met Renault gaan we hard werken om bij de volgende test in Bahrein goed voor de dag te komen.”

Teambaas Christian Horner ging gisteren al naar huis maar meldt vanuit Milton Keynes erg gefrustreerd te zijn over het verloop van de test. “Een erg moeilijke week”, noemt hij het. “We hebben veel problemen met Renault gehad maar ook veel koelingsproblemen (die voor rekening van het team komen, Red.) waardoor we amper hebben kunnen rijden. Wat we nu wel weten is dat de problemen in principe opgelost moeten kunnen zijn voor de volgende test.”

Horner zegt dat Red Bull de komende twee weken veel aandacht zal besteden aan de resultaten op de testbank.