Oud-teambaas Eddie Jordan – tegenwoordig analist voor de BBC – heeft het voor zijn voormalige coureur Nick Heidfeld opgenomen, want deze wordt volgens Jordan ‘weggepest’ door zijn werkgever Renault.

Heidfeld is door Renault aangetrokken om de gebleseerde Robert Kubica te vervangen. Aanvankelijk leek hij de ideale kandidaat om dat te doen en was Renault zeer content met hem, maar de laatste tijd krijgt de Duitser veel kritiek te verduren.

Ook eerder deze week was het weer raak: Renault-eigenaar Gerard Lopez liet weten niet tevreden te zijn over Quick Nick, omdat deze volgens hem niet regelmatig genoeg presteert en bovendien geen echte leider is. Juist dit zijn volgens Lopez echter eigenschappen die van een coureur als Heidfeld, met al zijn ervaring, verwacht mogen worden.

De kritiek van Lopez is bij Jordan echter slecht gevallen. Hij vindt dat Renault de coureur onnodig afvalt: “Het lijkt haast wel alsof ze hem willen wegpesten”, veroordeelt hij de situatie in gesprek met het Duitse Sportbild.

“Het heeft er de schijn van alsof ze hem zover willen krijgen dat hij zelf de handdoek gooit”, denkt Jordan hardop, waarbij hij inhaakt op de geruchten dat Renault Heidfeld nog dit jaar wil inruilen voor Bruno Senna of Romain Grosjean.

Volgens de voormalige teameigenaar en -baas is de kritiek op Heidfelds vermeende gebrek aan regelmaat en leiderschap namelijk klinkklare onzin: “Ik heb Nick in 2004 in mijn team gehad en kan zijn kwaliteiten dus goed inschatten. Hij is prima in staat om een auto te ontwikkelen en stond bij mij juist te boek als ‘mister regelmaat’.”