Tweemaal stond Jos Verstappen aan de start in de 24 Uur van Le Mans, in 2008 en 2009. De eerste keer won hij de illustere race gelijk in de LMP2-klasse. Tien jaar na dato begint het, voorzichtig, weer te kriebelen. “Ik zou het wel nog eens willen doen.”

“Ik heb daar wel over nagedacht”, vertelt Verstappen in interview met FORMULE 1 over een derde deelname aan de befaamde 24-uursrace. Voorwaarde is wel: het moet goed geregeld zijn, en het plaatje moet competitief zijn. Net als in 2008, toen hij met Van Merksteijn Motorsport in een door Equipe Verschuur gerunde Porsche RS Spyder Evo reed.

“Ik denk met veel plezier aan die race terug, het was een heel leuk jaar”, zegt hij over 2008, toen het team in de LMP2-klasse ook het Le Mans Series-kampioenschap won. “Frans Verschuur runde het team en ik moet zeggen: dat deed hij perfect. Hij had de juiste mensen gezocht: goede monteurs, goeie engineer, gewoon top.”

Als het weer op zo’n manier kan, dan wil Verstappen er wel over nadenken. “Het moet op dezelfde basis zijn: met de juiste mensen, met de juiste monteurs, bij een goed team en met een auto waarmee je kunt winnen. Dan heb ik misschien wel interesse. Ik moet er het goede gevoel bij hebben, anders doe ik het niet. Ik ga niet zeggen dat het niet gebeurt, ik ga niet zeggen dat het wel gebeurt. We zien het wel.”

In het nieuwe FORMULE 1 magazine, nr. 09, lees je een uitgebreide voorbeschouwing op de 24 Uur van Le Mans, met behalve Jos Verstappen ook Ho-Pin Tung, Jan Lammers en Nick Catsburg aan het woord. FORMULE 1 nr. 09 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen.