Voor de zesde keer kan Jos Verstappen een zege van zijn zoon Max vieren. Het is er eentje waar nog een onderzoek naar loopt – ‘daar ben je nooit helemaal gerust op’ – maar die Verstappen senior zeker trots maakt op zijn zoon.

“Zo’n race is super voor de Formule 1”, verwijst Jos Verstappen in een korte reactie tegenover de Nederlandse pers, waaronder FORMULE 1, naar de recente klachten over saaie wedstrijden. Dat was die in Oostenrijk namelijk zeker niet. Zijn zoon passeerde – na een knappe inhaalrace na een probleem bij de start – in zijn Red Bull twee ronden voor het eind Ferrari’s Charles Leclerc, nam de koppositie over en bracht de zege naar ‘huis’ op Red Bulls thuiscircuit.

Lees ook: Verstappen grijpt overwinning in Oostenrijk na bloedstollende inhaalrace

Naar die inhaalactie loopt nog wel een onderzoek, want er was contact tussen Verstappen junior en Leclerc. Twee races geleden werd ook al een wedstrijd aan de jurytafel beslist – die van Canada. Daar kwam Sebastian Vettel als eerste over de streep, maar ging de zege vanwege een tijdstraf voor Vettel naar Lewis Hamilton.

Lees ook: Max Verstappen over actie op Leclerc: ‘Dit is hard racen, anders kunnen we beter thuisblijven’

Maakt Jos Verstappen zich nog zorgen om het onderzoek? “Je bent er nooit helemaal gerust op, maar als ze hier een straf voor geven, kunnen ze beter alles opdoeken.” Over de inhaalrace van zijn zoon is hij kort, maar duidelijk: “Alles moet kloppen. Het gaat op het totaalpakket, de auto moet ook goed genoeg zijn, uiteraard, maar hij reed geweldig. Hij haalde alles uit de auto.”