Drie, vier overwinningen, dat moet in 2017 mogelijk zijn voor Max Verstappen, maar de titel komt ‘een jaartje te vroeg’. Dat denkt zijn vader Jos Verstappen.

“Ik ga meer voor 2018”, zegt vader Verstappen wat betreft eventuele titelkansen van zijn zoon in 2017 in het programma Peptalk van Ziggo Sport. Meerdere zeges zouden er volgens Jos Verstappen echter in moeten zitten voor Max. “Hij heeft afgelopen jaar één wedstrijd gewonnen en ik hoop gewoon dat het er meer zullen worden. Als hij er drie á vier kan winnen, zou ik dat geweldig vinden. En dat is mogelijk.”

Dat de verwachtingen hoog zijn, daar draait Verstappen ook niet omheen. Hij weet daarbij dat zijn zoon, zoals altijd, voor het maximale zal gaan. Natuurlijk is Max daarbij afhankelijk van de auto die Red Bull hem geeft. “Maar ook daar heb ik een heel goed gevoel over. Red Bull is altijd heel sterk geweest met nieuwe reglementen. Aerodynamisch is veel meer mogelijk.”

“Met de informatie die we zo links en rechts horen, heb ik wel het gevoel dat het er heel goed uitziet”, vervolgt Jos Verstappen, die hoopt op meer strijd en minder onderlinge verschillen vooraan tussen titelverdediger Mercedes en het team van Red Bull waar zijn zoon voor rijdt. Max zal daarbij sterker zijn, verwacht Jos: “Hij heeft meer ervaring en kent alle circuits.”

Jos en Max Verstappen.

Fysiek is Verstappen junior volgens zijn vader ook een stuk sterker, want de negentienjarige heeft flink wat uren doorgebracht in de sportschool. De winterpauze is daarbij bijna voorbij, met de eerste wintertestdag in het Spaanse Barcelona voor volgende week maandag op het programma. “Ik ben blij dat we weer gaan beginnen”, laat ook Jos, in navolging van Max, weten.

Voor het zover is, wordt komende zondag eerst nog de nieuwe Red Bull, de RB13, gepresenteerd. Teambaas Christian Horner liet zich al ontvallen dat die er ‘zeer goed uitziet’.