Jos Verstappen was lang Nederlands meest succesvolle en populairste Formule1-coureur. Zoon Max is hard op weg hem voorbij te streven en niemand die dat harder toejuicht dan Jos zelf. “Ik wil niets liever dan dat Max succesvol is. Mijn carrière telt niet meer.”

Lange tijd waren we in de waan dat we Jos Verstappen dit jaar ergens in actie zouden zien. Misschien tijdens de 24 uur van Le Mans of anders wel een invitatierace. Immers door de goede prestaties van Max staat Jos Verstappen ook weer volop in de belangstelling.

In een interview met FORMULE 1 laat Verstappen echter weten geen plannen hebben om weer zelf achter het stuur te kruipen. “Ik ga niet meer racen. Er was een idee om weer de 24 uur van Le Mans te doen en in eerste instantie zag ik dat wel zitten, maar nu die race samenvalt met de Formule 1, doe ik het liever niet. Ik weet ik dat ik niet op mijn gemak zou zijn als Max moet racen.”

Daarnaast mist hij de motivatie: “Wat schiet ik er eigenlijk mee op als ik die wedstrijd zou winnen? Max is, als ik heel eerlijk ben, nu nummer 1. Ik zet alles aan de kant voor hem. Ik wil dat dit een succesverhaal wordt.”

Wil je meer lezen? Koop dan het nieuwe nummer van FORMULE 1, editie 1, dat nu in de winkel ligt of hier verkrijgbaar is.