Force India’s testrijder Daniel Juncadella zal tijdens het raceweekend in Silverstone voor het eerst op vrijdagochtend tijdens VT1 in actie komen.

Juncadella heeft eerder dit jaar al twee testdagen afgewerkt voor Force India, maar zal op de vrijdag van het raceweekend in Engeland voor het eerst tijdens een officiële Grand Prix-sessie in actie komen, zo heeft het team bekend gemaakt.

“Ik vind het geweldig dat ik deze kans krijg en ben Force India daar erg dankbaar voor”, vertelt de 23-jarige Spanjaard, die in de bolide van vaste kracht Nico Hülkenberg aan het werk zal worden gezet.

“Voor het eerst tijdens een raceweekend rijden, zal erg bijzonder zijn. Ik streef hier al jaren naar, maar met hard werk en toewijding kom je er dus echt”, jubelt de coureur die zich goed voorbereid voelt door zijn eerdere tests en werk in de simulator.

Juncadella is afkomstig uit Barcelona en sinds begin dit jaar aan Force India verbonden, terwijl hij daarnaast in de DTM uitkomt voor Mercedes. Ook in 2013 was hij overigens al zijdelings actief in de Formule 1: hij testte toen twee dagen voor Williams.

Drukke testrijders
Datzelfde Williams zal bij de Grand Prix van Groot-Brittannië haar testrijder Susie Wolff overigens eveneens de kans geven haar eerste kilometers tijdens een vrije training te maken, al heeft ook zij al eerder buiten raceweekends om tijdens testdagen gereden.

Voor het team van Sauber zal de Nederlandse ‘derde man’ Giedo van der Garde in Silverstone verder tijdens de eerste vrije training de auto van één van de vaste rijders overnemen. Of landgenoot Robin Frijns datzelfde mag doen bij Caterham, is nog niet bekend.