Voor Force India-coureur Sergio Pérez was het een kort dagje, nadat hij zijn auto voor VT1 moest uitlenen aan testrijder Daniel Juncadella en deze de bolide prompt kort reed.

De VJM07 die aan Pérez toebehoort raakte daarbij dusdanig beschadigd dat Force India de hele tweede vrije training bezig was om deze op te lappen, waardoor Pérez dus de hele vrijdag niet aan rijden toe kwam. “Balen, maar soms loopt het zo in de Formule 1 en dan heb je het maar te accepteren”, zo relativeert de Mexicaan de tegenslag.

Voor Pérez betekent dit dat VT3 extra belangrijk wordt: “Hopelijk kan ik daarin nog op tijd op snelheid komen voor de kwalificatie”, zegt Pérez, die sowieso na de kwalificatie al zeven startplekken moet inleveren als straf voor een botsing die hij vorige week in Austin veroorzaakte. Ondanks dat hij nu dubbel op achterstand staat, rekent Pérez Juncadella overigens niets aan: “Hij was gewoon ongelukkig.”

Juncadella zelf onderschrijft dat, maar voelt zich toch schuldig. “Het was de meest vreemde crash die ik ooit heb meegemaakt. Het gebeurde totaal onverwacht: omdat er nieuw asfalt op de baan ligt, was er maar één lijn waar grip was en zodra ik daar buiten kwam, was ik de controle kwijt. Helaas was er ook geen ruimte om te corrigeren en eindigde het met een klap. Dat spijt me voor Sergio en het team, dus ik heb mijn excuses aangeboden.”

Hülkenberg
In de andere VJM07 reed Nico Hülkenberg probleemloos rond. De Duitser legde achtereenvolgens 33 en 32 ronden af in VT1 en VT2, waarbij hij tot twee keer toe een dertiende tijd realiseerde. “Aan mijn kant van de garage was het eigenlijk een hele normale vrijdag”, vertelt hij.

“We hebben het gebruikelijke huiswerk te doen voor we aan de rest van het weekend beginnen. Het is daarbij zaak goed te kijken naar wat voor weer het wordt, want vandaag was het heet en dat had zijn weerslag op de bandenslijtage”, aldus de coureur die ongetwijfeld weet dat de weersvoorspelling voor de zaterdag en zondag een stuk wisselvalliger is.