Een zes. Dat is het rapportcijfer dat Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn haar team geeft voor de eerste zes races van het jaar. ‘Er is ruimte voor verbetering. We hebben een paar keer punten laten liggen’.

“Ik zou ons een zes uit tien geven voor hoe we het dit seizoen tot op heden hebben gedaan”, oordeelt Kaltenborn in interview met Motorsport-Total over haar eigen renstal. “Er is ruimte voor verbetering en we zullen ons ook nog gaan verbeteren”, voegt ze daar strijdlustig aan toe, waarbij ze er onder meer op rekent dat het tijdens het volgende raceweekend – in Canada – al beter zal gaan: “Ook omdat we dan enige updates meenemen.”

In Monaco wist Sauber – enigszins verrassend, gezien hoe stroef het liep tijdens de vrije trainingen en kwalificatie – twee punten bij te schrijven. De formatie uit Hinwil staat daarmee nu op 21 punten, waarmee het de vijfde plek bij de constructeurs in beslag neemt.

Na het puntloze en teleurstellende 2014 is dat al heel wat, maar Kaltenborn meent dat er meer in had gezeten. “De stand in het WK geeft geen correct beeld van hoe competitief we zijn. We hebben in een aantal races punten laten liggen doordat we fouten hebben gemaakt, zoals in Maleisië en Bahrein. Van Spanje en Monaco wisten we van tevoren echter dat het niet onze circuits zouden zijn”, besluit ze, al scoorde Felipe Nasr dus wel in het Prinsdom.