Teambaas Monisha Kaltenborn heeft aangegeven dat er geen excuses zijn als het team van Sauber volgend jaar nog steeds niet de snelheid te pakken heeft.

Het team van Sauber had eind juli een nieuwe eigenaar gevonden in de vorm van het Zwitserse investeringsmaatschappij Longbow Finance. Zij namen alle aandelen over van zowel Monisha Kaltenborn, als die van de oprichter Peter Sauber. De komst van de nieuwe eigenaar is voor Kaltenborn een reden om volgend jaar weer terug op niveau te zijn. ‘‘Er zijn geen excuses meer om niet goed te zijn volgend jaar.‘‘

‘’We zeggen niet dat we meteen aan de top willen meedoen, maar we weten wel wat we kunnen’’. Een essentieel onderdeel hiervan is dat de organisatie geherstructureerd zal worden, zoals bijvoorbeeld de functie van technisch directeur. Die was tot voor het seizoen bemand door Mark Smith. ‘’We willen graag weer een technisch directeur, maar het is niet makkelijk om de juiste persoon te vinden’’, vertelt Kaltenborn.

Het zou goed nieuws betekenen voor het team, dat al sinds 1993 present is in de Formule 1, als ze de stijgende lijn naar boven weet te vinden. Momenteel staat het team op de laatste plaats met nul punten. Als daar geen verandering in komt, dan zou het het slechtste seizoen ooit betekenen voor Sauber. In 2014 eindigde het team ook achter Manor (dat toen nog Marussia heette), maar werd het niet als laatste geklasseerd. Caterham stond toen elfde en laatste in het constructeurs kampioenschap.