Monisha Kaltenborn zou per direct opgestapt zijn als teambaas van Sauber, zo meldt Sky Sports. Kaltenborn werd in 2012 de eerste vrouwelijke teambaas in de Formule 1, en wist het team in 2015 nog te redden van de financiële ondergang.

Kaltenborn werd in 2010 de CEO van het Zwisterse raceteam, nadat eigenaar Peter Sauber de boel opnieuw wist op te bouwen na de overname van BMW. In 2011 werd Kaltenborn aandeelhouder in het team, en ze werd vervolgens in 2012 aangesteld als teambaas.

Onder haar toezicht vond één van de vreemdste schandalen in de Formule 1 plaats. Sauber tekende in 2015 maar liefst drie coureurs, terwijl zij maar twee plaatsen beschikbaar hadden. Giedo van der Garde moest daarbij het onderspit delven aan Felipe Nasr en Marcus Ericsson, maar kreeg na een rechtszaak een flink vergoeding van het team.

Sauber kampt de laatste jaren met financiële problemen en wist maar net het hoofd boven water te houden. Als Kaltenborn vorig jaar geen deal had kunnen sluiten met investeringsmaatschappij Longbow Finance, had het team dit seizoen mogelijk niet meer aan de start kunnen verschijnen.

Sauber is op dit moment niet beschikbaar voor commentaar.