Force India kan in 2013 flink wat meer geld uitgeven. De raad van bestuur van de renstal uit Silverstone acht de tijd rijp om in nieuwe technologie te investeren. Er is daarom omgerekend 62 miljoen euro vrijgemaakt.

De renstal pakte dit jaar meer punten dan ooit, maar slaagde er niet in podiumfinishes te halen. Concurrent Sauber lukte dit meerdere keren en Williams won zelfs een race. Teambaas Vijay Mallya is blij dat er extra geld te besteden is om Force India te moderniseren.

“We hebben dit jaar grote stappen gemaakt, zeker niet kleine”, stelt de Indiër over dit jaar. “Dat is, gezien het feit dat het meeste gereedschap al werd gebruikt toen het team nog Jordan heette, een prestatie van formaat.”

“Na de Grand Prix van Abu Dhabi is de raad van bestuur van ons team bijeengekomen en hebben we besloten vijftig miljoen pond extra te investeren in het team”, aldus Mallya. “We gaan het merendeel daarvan besteden aan nieuwe technologie en geven ons ontwerpteam meer middelen om beter te worden.”

“We mogen trots zijn op dit seizoen: we hebben meer punten dan ooit gepakt en hebben bewezen dat we ons naar voren kunnen vechten”, aldus Mallya.