Bij HRT blijft men onverminderd op zoek naar positieve puntjes. Voor Karthikeyan zal dat niet eenvoudig zijn. Door een remprobleem reed hij geen enkele tijd.

De Indiër wordt er moedeloos van. Hij had wederom pech, terwijl de auto in de derde vrije training naar eigen zeggen nog ‘geweldig’ was. “Het zag er allemaal goed uit tijdens de derde vrije training en ik was zelf in staat me goed aan te passen aan het circuit. Maar zoals zo vaak had ik het geluk niet aan mijn zijde.” Of juist wel: Karthikeyan spinde op hoge snelheid van de baan toen zijn remschijf rechtsvoor brak, maar raakte niemand.

Zijn teamgenoot Pedro de Rosa is tevreden over zijn kwalificatie: “Het is een meer dan acceptabele middag geweest. Met name mijn tweede rondje was erg goed. Helaas hadden we daarbij wel veel last van onderstuur, daarom was het geen perfecte ronde. Het gat naar onze concurrenten is zoals verwacht, hun auto’s doen het hier gewoon beter dan die van ons.”

“Ik ben desondanks tevreden en dan vooral over onze snelheid met de zachte banden. Morgen zullen we zoals altijd hard werken om het gat naar de concurrentie te verkleinen”, aldus De la Rosa.