Narain Karthikeyan had vandaag moeite om op gang te komen, maar uiteindelijk bleef hij een seconde binnen de 107-procentnorm. Wel moest hij acht tienden toegeven op teamgenoot Vitantonio Liuzzi.

“Ik had graag wat meer ronden gereden, maar het belangrijkste is dat ik me heb gekwalificeerd”, zegt Karthikeyan. “Ik kon de tijd die ik gisteren verloor door een versnellingsbakprobleem niet inhalen.”

De transmissie is inmiddels gerepareerd, maar daarmee is Karthikeyan nog niet uit de problemen. “Ik ben een beetje bezorgd over de remstabiliteit van mijn auto. Het is een lastig circuit en als je de apex een paar centimeter mist, heb je daar last van op de rechte stukken. Buiten de ideale lijn is er weinig grip, dus je moet heel secuur zijn.”

Liuzzi had gisteren moeite met de balans van zijn HRT. “Maar dat hebben we vanmorgen kunnen oplossen”, zegt de Italiaan. “We wisten echter dat het een moeilijke kwalificatie zou worden, omdat onze directe concurenten enkele stappen vooruit hebben gezet.”

Het Spaanse team wil voor eigen publiek graag een goed resultaat halen. “Het is belangrijk om morgen bij de start voor Timo Glock te komen en daarna de banden goed te houden”, verklapt Liuzzi zijn strijdplan. “Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we geven ons niet gewonnen en blijven vechten tot de laatste ronde.”