De Grand Prix van India is voor Narain Karthikeyan de meest belangrijke race van het jaar. De Indiër hoopt iets moois te kunnen laten zien voor het thuispubliek.

“Dit is de race waar ik het meest naar uitkijk”, aldus Karthikeyan “Ik bewaar goede herinneringen aan mijn optreden vorig jaar. Het was een geweldig weekend, de auto was goed en ik was snel. Ik hoop dat het dit jaar nog beter gaat.”

Karthikeyan werd medio 2011 op een zijspoor gezet door HRT, maar mocht nog wel opdraven voor zijn thuisrace. Hij kwam als zeventiende over de streep, vlak achter de Virgin van Jérôme D’Ambrosio en een halve minuut voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

De Indiër kan zijn ervaringen nu delen met Pedro de la Rosa, die voor het eerst in India in actie komt. “Het lijkt me een interessant circuit”, zegt de Spanjaard. “Vorig jaar was het gloednieuw en behoorlijk stoffig, dus ik ben benieuwd hoe het asfalt zich heeft ontwikkeld.”

Ook voor teambaas Luis Pérez-Sala is het een eerste kennismaking met het Buddh International Circuit. “Ik heb er goede dingen over gehoord”, zegt hij. “Het is een speciale race voor Narain en hopelijk kan hij opnieuw goed presteren voor zijn fans. Pedro heeft er nog nooit gereden, maar kan leunen op de ervaring van Narain vorig jaar.”