Narain Karthikeyan krijgt in Japan opnieuw de gelegenheid om zich voor te bereiden op zijn thuisrace. De Indiër neemt in de eerste vrije training de auto van Vitantonio Liuzzi over.

De rest van het weekend rijdt Liuzzi, die opnieuw met een speciale helm in de cockpit plaatsneemt. “Daarmee wil mijn steun betuigen aan de slachtoffers van de aardbeving die Japan eerder dit jaar trof”, verklaart de Italiaan. “De helm, die Embracing Japan is genaamd, wordt later geveild voor het goede doel.”

Teambaas Colin Kolles vult aan: “Het is belangrijk dat de Formule 1 zijn betrokkenheid laat zien bij het land na alles wat er is gebeurd. Suzuka is een van de meest uitdagende circuits. We verwachten dat de updates die we in Singapore hebben geïntroduceerd iets meer downforce zullen geven. Tonio’s ervaring moet daaraan bijdragen, terwijl het voor Daniel weer zaak is zich snel aan te passen aan onbekend terrein.”

De Australiër gaat die uitdaging graag aan. “Ik hoor van veel coureurs dat het een prachtig circuit is met veel historie”, aldus Ricciardo. “Ik heb geoefend in de simulator en vooral het eerste deel is erg leuk. Het lijkt een echt rijderscircuit en dat is fijn, want dan kun je echt het uiterste uit de auto proberen te halen.”