Het lijkt uitgesloten dat we Narain Karthikeyan ooit nog terugzien in de Formule 1. Dat weet de Indiër zelf ook en daarom heeft hij zijn pijlen gericht op de Amerikaanse IndyCar Series.

Narain Karthikeyan reed afgelopen seizoen nog voor HRT, maar vorige maand werd bekend dat het noodlijdende team in 2013 niet meer aan de start zal staan. Daarmee lijken de Formule 1-kansen voor Karthikeyan verkeken. Hij ziet in de IndyCar Series zelf echter een prima alternatief.

Er zouden al gesprekken zijn geweest met de topteams Chip Ganassi Racing en Andretti Autosport. Tot het tekenen van een contract is het vooralsnog niet gekomen, ondanks een zak geld die Karthikeyan mee zou nemen. 

Met ervaring in de NASCAR Truck Series zou de Indiër naar eigen zeggen een aanwinst zijn voor de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. “IndyCar en NASCAR zijn niet met elkaar te vergelijken, maar het zou in mijn voordeel kunnen spreken dat ik ervaring heb op ovals”, legt Karthikeyan uit aan Autosport. Ik zal veel moeten leren, maar ik heb in ieder geval een voorsprong ten opzichte van een complete nieuwkomer in het ovalracen.”

Karthikeyan voelt zich in zijn plannen aangemoedigd door de bescheiden successen die zijn voorganger Rubens Barrichello vorig jaar boekte in Amerika: “Rubens heeft laten zien dat je al snel goede resultaten kan boeken, zelfs als je niet voor het beste team rijdt. Hopelijk kan ik in zijn voetsporen treden, geholpen door mijn bescheiden ervaring.”