*

‘Magnussen in beeld bij Indycar-team Andretti’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 oktober 2016 08:02

‘Magnussen in beeld bij Indycar-team Andretti’
Racepictures

Als er in de Formule 1 geen plek meer voor hem is, kan Kevin Magnussen mogelijk in de Indycar Series terecht. Andretti Autosport zou interesse in hem hebben.

Dat is niet voor het eerst, want nadat Magnussen eind 2014 zijn McLaren-zitje verloor, was hij in de winter van 2014/2015 ook al in gesprek met Andretti Autosport over een overstap naar de Indycars.

Gesprekken tussen Andretti en Magnussen zouden destijds in een vergevorderd stadium zijn geweest, maar Magnussen moest de onderhandelingen staken omdat hij nog altijd testrijder van McLaren was en de geblesseerde Fernando Alonso moest vervangen tijdens de seizoensopener in Australië.

Volgens het Amerikaanse Racer is Magnussen nu ‘een topkandidaat’ om in 2017 in te stappen bij Andretti, dat nog één van haar vier stoeltjes vrij heeft.

Andretti’s motorpartner Honda, met wie Magnussen in 2015 als McLaren-testrijder werkte in de Formule 1, zou Magnussen hoog hebben zitten, zo bericht Racer.

Daarnaast zou de Deen een sponsorpakket kunnen meebrengen dat aantrekkelijker is dan dat van andere kandidaat-coureurs als Carlos Muñoz en ex-Formule 1-coureur Takuma Sato.

Formula One World Championship 2016, Round 17, Japanese Grand Prix, Suzuka, Japan, Friday 7 October 2016 - Kevin Magnussen (DEN) Renault Sport F1 Team RS16.

Magnussen heeft in zeventien Grands Prix voor Renault zeven punten gescoord.

Magnussen zelf is momenteel nog coureur voor Renault. Dat team heeft voor 2017 nog maar één zitje vrij na het contracteren van Nico Hülkenberg.

Magnussen en zijn huidige teamgenoot Jolyon Palmer zijn allebei nog kandidaat voor het nog vrije zitje, maar ook Manor-coureur Esteban Ocon is genoemd, net als Williams’ Valtteri Bottas.

Renault is sowieso actief op zoek geweest naar andere coureurs voor 2017, wat de indruk heeft afgegeven dat het Franse fabrieksteam alleen bij gebrek aan beter met Magnussen of Palmer verder wil.