*

Chilton gaat in IndyCars rijden

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

2 februari 2016 10:19

Chilton gaat in IndyCars rijden
Racepictures

Max Chilton is komend seizoen actief in het Amerikaanse IndyCar-kampioenschap. De voormalige Formule 1-coureur heeft een contract getekend bij Chip Ganassi Racing.

Chilton wordt teamgenoot van regerend IndyCar-kampioen Scott Dixon, Tony Kanaan en Charlie Kimball. De 24-jarige Brit betreedt als Ganassi-coureur een illuster rijtje. In het verleden behaalden grote namen als Arie Luyendijk, Alex Zanardi en Juan-Pablo Montoya successen achter het stuur van de Ganassi-bolides.

“Het is alsof ik terugkeer in de Formule 1, maar dan bij een topteam”, zegt Chilton dan ook tegen Autosport. “Ik zit op de best mogelijke plek om heel snel heel veel te leren.” Chilton verwacht te moeten wennen aan de in Amerika populaire ovals, maar met de road courses denkt hij minder moeite te hebben. “Zeges en podiums zitten erin.”

24Hrs of Le Mans 2015, Le Mans, France, Friday 12 June 2015 - Olivier Pla, Jann Mardenborough, Max Chilton #23 Nissan Motorsports Nissan GT-R LM NISMO

Chilton met zijn Nissan-teamgenoten Olivier Pla en Jann Mardenborough tijdens de 24 Uur van Le Mans 2015.

Dertiende plaats
Voor Marussia reed Chilton in 2013 en 2014 in de Formule 1. Hij nam deel aan 35 races, waarin hij twee keer als dertiende wist te eindigen. Toen Marussia na de Grand Prix van Rusland in 2014 failliet ging, was het voorlopig over met Chiltons Formule 1-carrière. De Brit hoefde bij de herrijzenis van het team als Manor Racing begin 2015 niet meer op een stoeltje te rekenen. Als tussendoortje reed Chilton vorig jaar een tree onder het IndyCar-kampioenschap in de Indy Lights-klasse, waar hij één race won. Ook deed hij voor Nissan mee aan de 24 Uur van Le Mans.

Toch heeft Chilton de Formule 1 nog niet volledig uit het hoofd gezet. “Zeg nooit nooit. Als ik IndyCar-kampioen word en ik krijg een aanbieding van een goed team, dan ga ik daar graag op in. De Formule 1 was toen ik klein was al mijn ultieme doel”, zegt de coureur. “Maar je moet ook realistisch zijn, en doorgaan. Ik zei ook altijd dat ik nooit in de IndyCars zou gaan rijden, en nu ben ik hier.”

Gerelateerd