Dat hij in zijn HRT-bolide niet voor vuurwerk kon zorgen voor de ogen van zijn thuispubliek in India, kon niet worden verwacht van Narain Karthikeyan, maar door technische problemen kon hij zelfs niet eens voluit gaan.

“Ik kwam goed van mijn plek bij de start, maar verloor een deel van mijn voorvleugel bij een incident in de eerste bocht”, vertelt Karthikeyan. “De schade viel op zich mee, al had ik vanaf dat moment wel problemens met de balans van mijn auto.”

Dat was probleem nummer één voor de thuisrijder, maar een tweede – en groter – euvel diende zich al snel aan: “De remmen raakten overhit en het team vertelde me dus dat ik rustig aan moest doen als ik de finish wilde halen.”

Dat deed Karthikeyan dus ook maar, waardoor het hem inderdaad lukte als 21 en laatste rijdende coureur aan de fininsh te komen. Ondanks zijn problemen, kijkt hij daarom toch met een goed gevoel terug op zijn thuisrace: “We hebben immers het meeste uit de situatie weten te halen en ik ben blij dat ik het einde heb gehaald.”

Voor teamgenoot Pedro de la Rosa bleek het einde halen te veel gevraagd: zijn race zat er na 42 ronden op. Net als Karthikeyan had ook hij last een remprobleem, maar bij De la Rosa kondigde dit zich niet eerst aan en kwam het als een verrassing, waardoor hij plots van de baan spinde tijdens het remmen.

“De remmen gaven, zonder waarschuwing, ineens de geest”, geeft hij aan. “Door de hitte en de drie opeenvolgende punten op de baan waarop je flink in de ankers moet, kan dat echter gebeuren.”

“We moeten desondanks wel gaan onderzoeken wat er precies verkeerd ging, want de volgende race is er wederom één die zwaar is voor de remmen, maar het belangrijkste is dat ik het ongeschonden heb doorstaan en dat de auto ook niet te erg beschadigd is geraakt.”