Het heeft even geduurd, maar in de kwalificatie voor de dertiende race van het jaar is het Narain Karthikeyan eindelijk gelukt zijn HRT-teamgenoot Pedro de la Rosa op zaterdag af te troeven.

In zijn terugblik op de kwalificatie staat Karthikeyan, wellicht beleefdheidshalve, desondanks niet stil bij zijn kleine triomf. “Ik ben blij met het resultaat dat we hebben behaald”, is de kern van wat hij laat optekenen. “De auto deed het gisteren al goed en vandaag deed hij het nog beter, nadat we het één en ander aan de afstelling hadden veranderd.”

“Het belangrijkste is nu dat we dit goede niveau kunnen vasthouden”, weet de coureur uit India. “Als dat lukt, kunnen we morgen namelijk weer proberen om onze rivalen te verslaan.”

Één van die rivalen, zijn eigen teamgenoot, zal morgen echter recht achter hem staan. Karthikeyan mag namelijk vanaf de 21e plaats vertrekken, terwijl De la Rosa zich dan op de 23e plek moet opstellen. Laatstgenoemde is niet geheel tevreden met zijn zaterdag: “Het was, om eerlijk te zijn, niet meer dan een gemiddelde kwalificatie”, zo geeft hij toe.

“Wat ik desondanks wél fijn vind, is dat de auto het in de middag beter deed dan in de ochtend. Helaas lukte het mij in de kwalificatie echter niet om in een enkele ronde in elke sector een persoonlijk beste tijd neer te zetten. Maar ja, soms loopt het nu eenmaal zo. Het is nu gewoon zaak om een goede strategie te bedenken voor morgen en in de race te proberen plaatsen goed te maken, al is dat hier nooit makkelijk.”