*

Keke Rosberg: ‘Verstappen moet beter begeleid worden’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

29 november 2016 14:18

Keke Rosberg: ‘Verstappen moet beter begeleid worden’
Sutton Images

Keke Rosberg, de vader van kersvers wereldkampioen Nico Rosberg, spreekt de hoop uit dat Max Verstappen in de toekomst wat beter begeleid wordt.

“In de Formule 1 gaat het om constant presteren, en Verstappen heeft in het verleden door persoonlijke fouten te vaak kansen op een goede klassering verspeeld”, voert Keke Rosberg als voornaamste argument voor zijn statement aan.

“Neem nou de start van de Grand Prix van Abu Dhabi van afgelopen weekend. Hij zette zichzelf in de eerste de beste bocht buitenspel”, vervolgt de wereldkampioen van 1982, doelend op het moment waarop Verstappen na een touché met Nico Hülkenberg achterstevoren kwam te staan.

Rosberg Sr. twijfelt overigens niet aan de capaciteiten van de Nederlander: “Max Verstappen is een erg getalenteerd coureur en juist daarom hoop ik dat ze hem ooit weer wat intensiever gaan begeleiden. Dat heeft hij nodig om beter te worden.”

Christian Horner, de teambaas van Verstappen, kan zich slechts deels vinden in de woorden van Rosberg: “Natuurlijk kan Verstappen zich nog verbeteren, maar dat geldt voor iedere sporter die op het hoogste niveau actief is.”

“Max zal ook alleen maar beter worden naarmate hij meer ervaring heeft, al moet ik zeggen dat hij in Abu Dhabi een zeer volwassen race heeft gereden. De manier waarop hij zowel de zachte als superzachte banden wist te sparen, was indrukwekkend.”

Lees meer over

Keke Rosberg Verstappen