McLarens technisch directeur James Key gaat er vanuit dat de pikorde gedurende het seizoen dit jaar veel gaat veranderen. ‘De volgorde zal bij de eerste race heel anders zijn dan bij de laatste’.

Dat voorspelt Key in interview met geselecteerde media, waaronder FORMULE 1 Magazine. “Ik denk dat je gedurende dit jaar echt veel wisselingen in de rangorde gaat zien.” De reden hiervoor? De ontwikkelingsrace die hij verwacht met de nieuwe 2022-bolides.

Lees ook: Dit is de McLaren MCL36

“Ik denk dat die wedloop enorm fel wordt”, zegt Key. “Je gaat waarschijnlijk echt zien dat teams afwisselend naar voren komen en afzakken”, stelt hij. “De volgorde op de grid bij de eerste race in Bahrein, zal heel anders zijn dan die bij de laatste race van het jaar in Abu Dhabi”, durft hij dat wel aan.

Mocht een team de plank misslaan en het seizoen slecht beginnen, dan is er volgens hem ook nog geen man overboord. “Er is geen reden waarom je je problemen niet alsnog te boven kan komen. Naarmate het jaar vordert, zal bovendien steeds duidelijker zijn waarop je je moet richten om sneller te worden.”

Lees ook: McLaren heeft ‘wel wat risico genomen’ met ontwerp van 2022-auto

Wil jij in 2022 naar een Grand Prix? Bestel dan nu tickets via onze shop!