Robin Frijns is hard op weg om als debutant kampioen te worden in de World Series by Renault. Eurosport zendt de komende twee races op Paul Ricard zaterdag en zondag live uit.

De World Series staan dit jaar over het algemeen hoger aangeschreven als het GP2-kampioenschap. Meerdere reserverijders uit de Formule 1, zoals Jules Bianchi en Sam Bird, kozen er dit jaar voor om in deze klasse uit te komen.

Voorlopig kan niemand echter tippen aan Frijns, die dit jaar in de klasse debuteerde. Zaterdag en zondag worden de twee races van het voorlaatste raceweekend verreden. Frijns verdedigt een voorsprong van 22 punten ten opzichte van Fransman Bianchi.

Eurosport zendt de races live uit. De eerste race wordt zaterdag vanaf 12.00 uur live uitgezonden op Eurosport 2. Zondag zendt het ‘gewone’ Eurosport de tweede race vanaf 15.30 uur live uit.

Tijdens het raceweekend zijn ook een boel F1-notabelen aanwezig. Alain Prost gaat in de Red Bull van 2010 een demonstratie verzorgen. Jérôme d’Ambrosio en Romain Grosjean zijn ook ter plaatse en mogen rijden in de Lotus waarmee Ayrton Senna in 1985 reed.

Foto: Zal Frijns in Paul Ricard ook zijn vuisten weer ballen?