Kimi Räikkonen is misschien wel de meeste constante coureur dit seizoen. Hij doet volop mee om het kampioenschap, maar voor minder dan een overwinning doet de koele Fin het nog steeds niet.

Kimi Räikkönen was tijdens de race de enige die de Ferrari’s partij kon bieden. Hij splitte Fernando Alonso en Felipe Massa en zag zich beloond met een tweede plaats. Met Sebastian Vettel op een vierde plaats, verkleint the Iceman het gat naar Vettel tot slechts vier punten.

Eddie Jordan stelde Kimi Räikkönen op het podium de vraag of zijn prestaties dit seizoen wel voldoende worden gewaardeerd door het publiek, of dat hij het wel prima vindt om een beetje buiten de spotlights te blijven: “Ik doe gewoon mijn ding en in dit geval leverde dat een tweede plaats op. Dat is niet slecht, maar ik ben tegelijkertijd teleurgesteld dat ik niet heb kunnen winnen.”

“We moeten gewoon pakken wat we pakken kunnen, en of dat erkend wordt of niet, wij zijn er als team blij mee. Het gaat om het grote plaatje en we staan er wat dat betreft goed voor. Het team is daar blij mee, evenals onze sponsoren. Dat is uiteindelijk wat telt.”