Volgende week is het zover: Kimi Räikkönen keert dan weer terug achter het stuur van een raceauto. Dit keer geen Formule 1-bolide, maar de typisch Amerikaanse NASCAR Cup-auto. De Finse wereldkampioen zal deelnemen aan de NASCAR Cup-race op Watkins Glen namens Trackhouse Racing.

Voor Räikkönen is de NASCAR geen onbekend terrein. De Fin maakte in 2011 al uitstapjes naar de Amerikaanse raceklasse. Toen nam hij deel aan de Camping World Truck Series en de Nationwide Series, andere klassen binnen NASCAR.

Räikkönen zal volgende week deelnemen namens Trackhouse Racing in de Chevrolet Camaro ZL1 met startnummer 91, verwijzend naar Project 91. Zij willen NASCAR internationaal meer in beeld brengen door bekende coureurs van allerlei autosporten aan de NASCAR deel te laten nemen.

Räikkönen is niet de enige bekende naam die deelneemt aan de NASCAR Cup-race op Watkins Glen. Ook oud-Formule 1-coureur Daniil Kvyat en 24 uur van Le Mans-winnaar Mike ‘Rocky’ Rockenfeller zullen aan de start van de Go Bowling at The Glen, zoals de race officieel in de boeken staat, verschijnen.

Beeld: Project 91
Beeld: Project 91