Kamui Kobayashi is zeer te spreken over zijn vrijdag in Hongarije. Hij bleef in zijn Caterham beide Marussia’s en teamgenoot Marcus Ericsson voor.

“Het is tijdje geleden dat we zo’n goede vrijdag hebben gedraaid”, meldt een opgeluchte Kobayashi na de eerste twee vrije trainingen. “We hebben ons elke run verbeterd en het lijkt erop dat we het gevecht aankunnen met onze naaste concurerrenten. Een goede betrouwbaarheid van het team en Renault ligt daaraan ten grondslag te liggen, dus we mogen zeer tevreden zijn.”

Beide Caterham-coureurs hadden vroeg in de ochtendtraining last van grote balansproblemen. De auto neigde in één bocht tijd voortdurend van overstuur naar onderstuur. Waar die problemen bij Kobayashi steeds verder afnamen, bleef teamgenoot Ericsson achtervolgd worden door onbalans.

“Natuurlijk is de baan ’s ochtends nog wat ‘groen’, maar ook in de middag was de grip ver te zoeken” klaagt de Zweed. Er zat niks anders op dan te wachten tot de baan zelf wat meer grip zou bieden. Het ging met het verstrijken van de tijd dan ook wel steeds iets beter, maar ik kon nog altijd niet pushen zoals ik zou willen. Tijdens mijn snelste run werd ik bovendien gehinderd door verkeer. Het is echter goed om te zien dat we als team Marussia wat dichter lijken te naderen.”

Teambaas Christijan Albers is eveneens tevreden met de stappen die het team lijkt te hebben gemaakt: “We zijn wat sneller geworden, de auto wordt steeds betrouwbaarder in samenwerking met de betrokken partijen en dit weekend zien we wat nieuwe sponsoren op de bolide. Dat alles geeft aan dat het met Caterham over de hele breedte wat beter gaat.”