Kamui Kobayashi is niet gecharmeerd van de manier waarop Jules Bianchi hem passeerde. Hij voelt zich beroofd van een kans om punten te scoren voor Caterham.

“Ik ben niet blij met mijn dertiende plaats”, zegt Kobayashi. “Ik had in de punten kunnen eindigen als Bianchi mij niet aan de kant had gebeukt. Hij raakte me in de flank en daardoor konden zowel de Marussia als mijn teamgenoot me voorbij. De sidepod was beschadigd en ik verloor veel downforce, zodat de auto daarna nagenoeg onbestuurbaar was. Dat ik de finish nog heb gehaald, is een prestatie op zich.”

Dat Kobayashi nog wel voor Chilton eindigde, kan het leed niet verzachten. “Als team hebben we een collectief verloren gevoel. Zonder dat we er iets aan konden doen. De strategie en pitstops waren goed, maar als je hardhandig opzij wordt geschoven is dat natuurlijk niet goed. Maar we mogen het hoofd niet laten hangen en moeten dit als extra motivatie gebruiken om onze naaste rivalen te verslaan.”

Marcus Ericsson deelt het verloren gevoel van Kobayashi niet helemaal. “Natuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld met hoe de race is verlopen, maar voor mij was het een goede race. Het is geweldig om mijn eerste Grand Prix van Monaco uit te rijden en ook nog het beste resultaat van het team te evenaren. Helaas had het geen grotere betekenis, doordat Bianchi ons aftroefde.”