Of Caterham haar huidige seizoen nog kan redden, hangt volgens coureur Kamui Kobayashi af van de updates waar het team naar verwachting in Spa mee komt.

Caterham werd begin vorige maand overgenomen door investeerders uit Zwitserland en het Midden-Oosten, die Christijan Albers als nieuwe teambaas hebben aangesteld en Colin Kolles als adviseur. Albers en Kolles zijn het team op het moment aan het herstructureren, maar één van de eerste beslissingen van Albers was om een update-pakket goed te keuren, wat er na de zomerstop in Spa moet komen.

“Het is nog altijd ons doel om dit jaar punten te pakken, maar om dat te doen moet onze auto sneller worden en daar hebben we deze updates voor nodig”, vertelt Kamui Kobayashi aan Crash.net.

Volgens Kobayashi had Caterham eerder dit jaar al ‘recht op punten’, namelijk in de Grand Prix van Monaco, maar toen werd hij op zeer assertieve wijze gepasseerd door Marussia’s Jules Bianchi, waarbij Kobayashi’s bolide schade opliep en daarna niet meer te besturen was, waardoor hij niet in de tegenaanval kon en Bianchi zodoende – voor het eerst – zeer waardevolle punten scoorde voor Marussia.

Later in het jaar punten pakken met zijn Caterham CT05 wordt volgens Kobayashi ook met geslaagde updates echter alsnog een lastige opgave. “Zelfs als de performance van de auto beter wordt door de updates, zijn we nog afhankelijk van pech of ongelukken van anderen en zullen we de kansen moeten verzilveren als ze zich voordoen”, weet de Japanner.

Toekomst
Of Kobayashi er de gehele rest van het jaar bij is, is overigens niet honderd procent zeker, zo erkende hij laast al ten overstaan van Formule 1. “Niets is zeker, maar ik moet vertrouwen houden en geloven dat ik, als ik het goed blijf doen, mag blijven”, aldus de coureur die met oog op 2015 in ieder geval al zijn opties open houdt.