Een groot update-pakket voor de Caterham CT05 volgt pas in Spanje, maar Kamui Kobayashi denkt dat zijn team met wat kleine upgrades en de juiste aanpak ook in China al een stapje kan zetten.

“We hebben wat kleine updates voor de race in China”, vertelt Kobayashi. “Op het grotere pakket is het nog wachten tot Spanje, maar als we erin slagen om in China het meeste uit ons belangrijkste voordeel te halen – te weten: het feit dat we net iets meer pure snelheid hebben dan onze directe rivalen – zouden we ook daar goed voor de dag moeten kunnen komen”, denkt de Japanner.

“In Bahrein stonden we er immers ook lange tijd goed voor, al was het uiteindelijke resultaat door een slechte laatste stint teleurstellend”, herinnert Kobayashi zich. “We moeten er nu dan ook voor zorgen dat we dat beetje extra performance nu wel in resultaat omzetten, zodat we weer komen te staan op de plek die we voor ogen hebben”, zegt hij, doelend op de tiende plek in het constructeurskampioenschap.

Ericsson
Teamgenoot Marcus Ericsson maakt zich ondertussen op voor zijn vierde Formule 1-race: “China is weer een nieuw circuit voor me, maar ik leer elk weekend stap-voor-stap weer wat bij over het benaderen van een compleet raceweekend”, vertelt de Zweed.

“Aangezien ik de baan in China niet ken, is het belangrijk dat ik in de eerste twee vrije trainingen veel kan rijden, zodat ik een goede set-up kan vinden. Daarnaast zal ik me echter ook op het managen van de bandenslijtage richten tijdens lange runs. Voor rookies is dat namelijk een gebied waar veel ruimte voor verbetering is en het zal me zeker helpen sterker te zijn in de races.”