Volgens Kamui Kobayashi zit zijn team Caterham door alle problemen waar het mee kampt momenteel op GP2-niveau. “We hebben nog bergen werk te verzetten.”

Gevraagd door SpeedWeek wat voor Caterham het grootste probleem is, de snelheid of betrouwbaarheid van de CT05, laat Kobayashi’s antwoord aan duidelijkheid niets te wensen over: “Beide! Op het moment vormt alles een uitdaging voor ons, want we hebben enorm veel technische problemen en onze rondetijden zijn ongelofelijk langzaam.”

“We bevinden ons momenteel niet op Formule 1, maar op GP2-niveau”, vat Kobayashi treffend samen. “Kijkend naar onze rondetijden, kan ik ook niet anders dan me zorgen maken, zeker aangezien de tijd om ons te verbeteren beperkt is.”

De rondetijden zijn volgens Kobayashi echter niet het belangrijkste, want dat is de betrouwbaarheid. Aangezien het ook daarmee niet goed zit, zal Caterham zich daar volgens haar kopman tijdens de rest van het voorseizoen op concentreren.

“We hebben bergen werk te verzetten, maar zullen het stap voor stap moeten doen”, weet de Japanner, die erkent dat ‘de situatie frustrerend is’, maar niettemin van zins is er alles aan te doen dit te verbeteren: “We werken allemaal keihard, zowel bij Caterham als bij Renault. Meer dan dat kunnen we op het moment niet doen: hard werken en hopen dat het loont.”