Kamui Kobayashi denkt niet dat hij na zijn afwezigheid van een jaar veel tijd nodig heeft om weer in te komen. ‘Misschien is het, gezien hoe anders de auto’s nu zijn, zelfs een voordeel’, zegt de Caterham-coureur.

“Helemaal niet lang”, antwoordt Kobayashi, voor wie in 2013 geen plek in de koningsklasse was, in interview met Formula1.com op de vraag of hij denkt veel tijd nodig te hebben om weer gewend te raken aan racen in de Formule 1.

“Ik heb vorig jaar alsnog geracet, ook al was dat niet in de Formule 1”, haalt de Japanner – die voor AF Corse met een Ferrari 458 uitkwam in het WEC – aan. “Daarnaast heb ik ontzettend hard getraind, dus fysiek en mentaal ben ik zo goed voorbereid als mogelijk is.”

“Dat de regels en auto’s dit jaar compleet anders zijn, betekent bovendien dat iedereen zich moet aanpassen. In dat opzicht is het voor mij misschien zelfs makkelijker, aangezien ik niet een paar maanden geleden nog in een ouder type Formule 1-auto heb gezeten”, zegt Kobayashi, die dus ‘verser’ instapt en besluit met de verkondiging dat hij er ‘hoe dan ook klaar voor is’.

Kobayashi in de Formule 1
Kobayashi maakte eind 2009 zijn Formule 1-debuut voor Toyota, waar hij tijdens de laatste twee races de geblesseerde Timo Glock verving. Van 2010 tot en met 2012 reed hij voor Sauber. Zijn beste resultaat is een derde plek, in 2012 behaald in zijn thuisrace in Japan.