Kamui Kobayashi keert mogelijk terug in de Formule 1. De Japanner is in beeld bij Caterham. Hij moet de ervaring brengen waar het team zo naar snakt.

Lange tijd werd aangenomen dat Heikki Kovalainen bij het team van Tony Fernandes zou terugkeren. Hij is niet alleen dikke maatjes met de teameigenaar, hij heeft afgelopen seizoen verschillende malen als testcoureur achter het stuur gezeten. Kovalainen heeft echter geen sponsorgeld, waardoor Caterham genoodzaakt is op zoek te gaan naar een andere ervaren coureur.

Paul di Resta is even in beeld geweest, maar omdat hij ook geen sponsorgeld heeft, is het team verder gaan kijken. Onze medewerker Adam Cooper meldt dat Kamui Kobayashi nu de voornaamste kandidaat is om in 2014 voor Caterham te rijden. Rookie Marcus Ericsson rijdt volgens Cooper zeer waarschijnlijk in de andere wagen, wat zou betekenen dat Giedo van der Garde daar buiten de boot valt.

6 miljoen

Tony Fernandes is vastberaden een coureur aan te stellen die geld brengt, maar wil daarnaast ook ervaring. En hoewel Kobayashi in 2012 voor het laatst een Formule 1-race reed, is hij een perfecte kandidaat. Hij is snel, en heeft het gewenste budget. Naar verluidt zou het gaan om een bedrag van 6 miljoen euro. De terugkeer van Kobayashi zou Formule 1-baas Bernie Ecclestone en Honda zeer tevreden stellen. Daarnaast zou het een enorme boost betekenen voor de Japanse Grand Prix.