Als het aan zijn oud-teamgenoot Sergio Pérez ligt, zal Kamui Kobayashi in 2014 weer op de F1-grid staan als racecoureur. Dat zei de nieuwe McLaren-coureur tijdens zijn eerste werkdag voor zijn nieuwe team.

“Hij is een geweldige coureur, een fantastische gozer en iemand die voor resultaten zorgt voor je team”, zegt Pérez. “Ik voel met hem mee, maar ben er zeker van dat hij er in 2014 weer gewoon bij is. Met zijn snelheid moet dat lukken”, aldus de Mexicaan over zijn voormalige teamgenoot bij Sauber.

Volgens Pérez zal zijn vervanger Estéban Gutiérrez bij Sauber een goede auto voorgeschoteld krijgen. “Hij heeft grote mogelijkheden, want Sauber is een goed team waar je mooie dingen kunt laten zien. Dat gaat hij dan ook doen.”

Kobayashi werd na vorig seizoen aan de kant geschoven bij Sauber ten faveure van Nico Hülkenberg. Eerder al werd bekend dat Gutiérrez zijn landgenoot Pérez bij het Zwitserse team vervangt. Ondanks een fundraisingactie van fans, waar uiteindelijk 8 miljoen euro werd verzameld, gaf Kobayashi de hoop op een F1-stoeltje voor 2013 op.

Hoewel Pérez meer podiumplekken scoorde in 2012 voor Sauber, waren de resultaten tussen de twee coureurs redelijk in balans. In kwalificatieduels eindigde het in 11-9 voor de Mexicaan, terwijl het verschil in punten zes was, wederom in het voordeel van Pérez. Echter scoorde hij na de bekendmaking van zijn transfer in de laatste zes races geen enkel punt meer.