*

Kobayashi: ‘Lastige situatie bij Caterham’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 september 2014 09:40

Kobayashi: ‘Lastige situatie bij Caterham’
Racepictures

Kamui Kobayashi vindt de situatie bij zijn team Caterham, dat hem in Spa passeerde en pas op het laatst opriep voor de race van dit weekend in Italië, niet bepaald ideaal.

Dat verklaart de Japanner, die louter aan de bak lijkt te mogen op Monza vanwege het feit dat zijn beoogde opvolger Roberto Merhi (nog) geen superlicentie heeft, ten overstaan van het Britse Autosport.

“Ik ben niet blij met deze situatie, want het is allemaal erg lastig, maar ik kan er helaas zelf niets aan doen”, verzucht hij. “Ik heb een contract met Caterham en moet doen wat ze zeggen. Als ze me vertellen dat ik moet racen, moet ik instappen, terwijl ik aan de andere kant niks anders kan doen dan toekijken als ze me laten weten dat ik niet hoef te rijden”, legt hij uit.

Kobayashi kan in die zin geen kant op, want hoewel hij wel juristen heeft geraadpleegd om zijn contract na te kijken, is de situatie volgens de coureur ‘nou eenmaal zo’ door de voorwaarden die in zijn overeenkomst met Caterham staan.

Behalve dat de situatie aangaande zijn positie Kobayashi niet bepaald gelukkig stemt, lijkt hij ook niet te spreken over hoe alles vanuit het team is gelopen. “Ik was vlak voor de race op Spa nog op de fabriek in Engeland om in de simulator te werken. Ik was compleet voorbereid op het raceweekend, totdat ze kort van tevoren lieten weten dat ik niet zou racen, zonder verdere uitleg te geven.”

“Het enige wat ze me vertelden, was dat ik niet zou rijden”, vertelt de coureur die werd vervangen door gelegenheidscoureur André Lotterer. “Ik ben toen overigens nog wel naar België gegaan omdat ik wilde uitsluiten dat ik eventueel in de problemen zou komen, maar ik heb geen idee wat zich toen binnen het team heeft afgespeeld.”

Zijn huidige status binnen Caterham is zoals wel duidelijk is ook voor de coureur zeer onduidelijk. “Het is lastig om te zeggen of het beter zou zijn onder het vorige management, maar ik weet niet waar ik nu aan toe ben. Misschien draait het wel puur om overleven en wordt er daarom zo gehandeld. Voor de langere termijn moet ik mijn opties echter maar eens goed overwegen.”

Lees meer over

Caterham Kobayashi