Kamui Kobayashi is druk opzoek naar sponsorgeld zodat hij in 2013 ook een Sauber-coureur is. De Japanner heeft er alle vertrouwen in dat hij genoeg geld bij elkaar vindt.

“Ik moet er wel hard voor werken maar ik ben er redelijk zeker van dat ik volgend jaar weer een zitje heb”, zegt Kobayashi in Abu Dhabi. “Ik moet mij natuurlijk concentreren op de resterende drie races maar er zijn weinig stoeltjes meer te vergeven. Ik probeer beide dingen op een goede manier tegelijk te doen. Natuurlijk moeten er resultaten geboekt worden maar ook moet ik onderdak voor volgend jaar vinden. Ik weet niet of ik dat bij mijn huidige team of bij een andere renstal vind.”

“Ik heb er gewoon een goed gevoel over”, vervolgt de Japanner. “Er is nog niets zeker, maar ik heb een goed gevoel. Het is afwachten. Wie weet wat er gebeurt na drie sterke slotraces. Na mijn podiumplaats in Suzuka is Japan meer geïnteresseerd geraakt in vooral de F1. Sindsdien is er veelvuldig contact met een paar Japanse bedrijven.”

“Het is lastig om hier wat over te zeggen. Ik heb mijn keuze voor een team nog niet gemaakt en weet niet wat ik te besteden heb. Het duurt denk ik niet lang voordat ik veel sponsors heb. Na de race in Japan staan we er in ieder geval goed voor. Ik wil graag Japanse sponsors in de F1 brengen en de sport populairder maken in mijn land.”