Volgens Caterham-coureur Kamui Kobayashi is de Renault V6-motor achterin zijn bolide ‘geen partij’ voor de motoren van Mercedes en Ferrari en kan Caterham daardoor nog niet aan haar auto werken.

“Op het moment liggen we qua snelheid simpelweg achter op de rest”, verklaart Kobayashi in gesprek met Autosport. “Op de rechte stukken is duidelijk te zien dat de teams die met Mercedes rijden zo’n twintig tot dertig kilometer per uur harder gaan.”

“Dat snelheidsgebrek heeft op zijn beurt weer vrijwel overal invloed op, dus we moeten dat eerst zien op te lossen alvorens we aan onze auto kunnen werken. We moeten daarmee wachten tot de motor in orde is”, legt de Japanner uit.

Hoewel het frustrerend klinkt, berust Kobayashi in de situatie: “Zo is het nu eenmaal, het is niet anders. We moeten Renault gewoon zo goed mogelijk helpen zodat ze de andere motorleveranciers straks partij kunnen bieden.”

Wat Caterham, Renault en de andere Renault-teams op korte termijn kunnen doen om de issues op te lossen, is volgens Kobayashi nog even afwachten. “Maar op het moment valt het niet te ontkennen dat we achterlopen”, geeft hij toe.