Zet Kamui Kobayashi in de Caterham en je weet dat hij degene is die het gevecht aan kan en zal gaan met het Marussia-duo. In tegenstelling tot Marcus Ericsson wist hij in ieder geval nog één Marussia achter zich te houden.

Wat dat betreft is het maar goed dat Kobayashi dit weekend opnieuw de eer van Caterham mag verdedigen. Daar slaagt hij in de kwalificatie ten dele in door Max Chilton van zich af te houden. De Japanner is na afloop gematigd tevreden: “Ik denk dat we ons huiswerk goed hebben gedaan door de auto vandaag te verbeteren ten opzichte van gisteren.”

“Volgens mij heb ik in mijn snelle ronde alles uit de auto gehaald wat erin zat. Meer dan de twintigste tijd zat er mijns inziens dan ook niet in. Nu is het zaak om een goede nachtrust te pakken, zodat we morgen fris aan de start kunnen staan en kunnen knokken voor elke positie.”

Marcus slaagde er zoals gezegd niet in zijn bolide van de laatste plaats te houden. Problemen in de derde vrije training liggen daar volgens de Zweed aan ten grondslag. “We kampten met elektrische problemen en dat leverde tussen de training en de kwalificatie de nodige stress binnen het team op. De jongens hebben echter fantastisch werk geleverd en ervoor gezorgd dat ik de baan weer op kon. Complimenten aan hen.”

“Dankzij die problemen stonden we echter slecht voorbereid aan de start van Q1. Ik ben ervan overtuigd dat we het beter hadden kunnen doen als we dat probleem niet hadden gehad, maar het is niet anders. De auto doet het in ieder geval weer, dus ik kan uitkijken naar de race van morgen.”